Blur

Blur

Acorda un vot
(1 Vot)

Lansat în primăvara lui 2010, Blur este un joc apreciat pentru cursele spectaculoase și power-up-urile folosite pentru a elimina adversarii de pe traseu, avand circuite inspirate din realitate şi maşini licenţiate.

Power-up-urile au diverse forme şi efecte diferite: arme cu laser, bombe teleghidate, nitro pentru creşterea vitezei, mine sau perdele de electricitate care te fac să încetinești. Totodată, ai un scut care te face imun la orice atac pentru o scurtă perioadă de timp, iar maşinile pot fi reparate cu „puterea” aferentă, pentru că există şi un model de damage bine pus la punct.

Pentru fiecare cursă câştigată există un sistem dublu de level-up, bazat pe lights şi pe fani. „Luminiţele” se câştigă atât în funcţie de locul ocupat, cât şi pentru îndeplinirea diverselor cerinţe ale adversarului sau ale fanilor.

Fanii se acumulează printr-un condus cât mai spectaculos şi eliminarea adversarilor în moduri cât mai variate, de la simpla împingere în apă până la folosirea unei bombe în timp ce activezi nitro şi faci drift simultan.

Pe măsură ce acumulezi fani însă, ai acces şi la monştrii şoselelor, de la Audi TT la Hummer, de la Dodge-uri la Mustang-uri şi apoi la Toyote, Renault-uri şi Peugeot-uri dotate special cu motoare de Formula 1. Volkswagen Scirocco, Ford Focus RS, Ford GT, Lotus Exige, Land Rover, Chevrolet Camaro, BMW M3, Corvette sau Koenigsegg sunt doar câteva dintre modelele care pot fi deblocate. În total sunt peste 55 de maşini care îşi pun caroseria la bătaie, dar producătorii au creat şi ei anumite modele speciale, unde au fost limitaţi doar de imaginaţia lor, nu de liniile create de alţii. Fiecare maşină este dependentă de patru caracteristici: acceleraţie, viteză, aderenţă (grip) şi dificultatea controlului, având în plus o bară de viaţă şi o anume rezistenţă. Distrugerea maşinii nu este definitivă, din fericire, având la dispoziţie şi power-up-ul pentru reparaţii; în mod ideal ar fi bine să nu ai nevoie nici de reparaţii, nici de respawn-ul cauzat de distrugerea completă, fiindcă aşa câştigi mai mulţi fani.

Un alt atu al multiplayer-ului din Blur este posibilitatea de a provoca alţi jucători să îndeplinească diferite sarcini. Ai un timp excelent pe un traseu? Trimite unui prieten o provocare să te depăşească şi aşteaptă să vezi dacă reuşeşte. Dacă are succes, respectivul îţi poate arunca şi el mănuşa. Mai mult chiar, aceste misiuni pot fi modificate pentru a creşte nivelul de dificultate: fă o tură în 2 minute, dar folosind doar un Nitro, trei Mine şi mai câştigă şi 1000 de fani pe deasupra.

Blur se joacă și la Voodoo Games Club. Succes ție și prietenilor!