League of Legends

League of Legends

Acorda un vot
(8 Voturi)

League of Legends este un joc online desfasurat pe un camp de batalie, intr-un cu ritm alert, cu dezvoltarea de strategii in timp real, conceput de Riot Games. Fiecare jucator controleaza un personaj, numit campion, formand astfel doua echipe adverse. In varianta cea mai simpla, scopul este distrugerea cladirii NEXUS apartinand echipei adverse, aflata in mijlocul unei baze protejate de structuri defensive.

Puterea jucatorilor creste treptat prin acumularea de aur si experienta pe parcursul jocului, de regula in urma bataliilor la care iau parte. Aurul poate fi folosit pentru a cumpara diferite obiecte, avand efecte benefice precum capacitatea de a absorbi sau gestiona lovituri mai puternice, traduse intr-o probabilitate mai mare de a invinge oponentii.

La nivelul lunii iulie 2012, League of Legends era jocul cel mai frecvent jucat pe calculatoarele din America de Nord si Europa din punct de vedere al numarului de ore alocate. Pana in 2014, ca medie lunara peste 67 milioane de persoane jucasera League of Legends, cu 27 milioane jucatori la nivelul unei zile si peste 7,5 milioane in timpul orelor de varf in cadrul unei zile.

In februarie 2013, Riot Games a lansat Campionatele League of Legends in Europa si America de Nord, in cadrul carora  concureaza 10 echipe. In 2015, valoarea premiilor este de aproape 2.000.000 de euro, concursul desfasurandu-se in octombrie 2015 in 4 locatii: Paris, Londra, Bruxelles si Berlin.

Campionat League of Legends